Historien

Det hele startede med at vi i begyndelsen af juni 1989, havde besøg af nogle venner fra Sindal og snakken faldt på tennis. Hun, Lene Frandsen var formand for tennisklubben og ude på at gøre os interesserede og skaffe nye medlemmer. Det lykkedes hun fint med, vi besluttede os til et prøvemedlemskab, men havde intet udstyr og kørte derfor allerede næste dag af sted i retning Aalborg, hvor vi fra vores ski-interesse kendte en sportsforretning, Surf & Ski. På vejen derud kørte vi igennem Sindal, hvor der også i samtalen var blevet nævnt at campingpladsen skulle være til salg.

Sindal Camping - Sindal Camping

Kok og skolelærer

Aldrig i mit liv ville jeg forestille mig at nogensinde slå mig ned i en indlandsby Sindal når vi boede i Tversted, 100 m fra den bedste strand i Europa, i et lækkert bjælkehus på en skøn ugenert naturgrund. Vi havde dog sommetider leget med tanken om at købe en campingplads. Dorte, med baggrund som udlært tjener fra ”Kryb i ly Kro” og nu i fortsat uddannelsen samme sted nu som kok på tredje år, jeg selv folkeskolelærer på Strandby Skole med matematik, musik og idræt som hovedfag, samt med en masse praktisk erfaring fra et også dengang meget aktivt liv.

Men, når nu der lige lå en campingplads på vores rute til tennisketcher butikken, og denne campingplads sandsynligvis ville være væsentlig billigere og lettere opnåelig end de campingpladser vi havde haft i vore drømmetanker, ja så bestemte vi os for lige at smutte indenfor for at bese pladsen.

Sindal Camping - fest
Sindal Camping - Historien - jubilæum

Campingpladsejere

Campingpladsen ligger på sydsiden af Hjørringvej, en lille kilometer udenfor byen, mod Hjørring, på toppen af Fjeldsted bakke. Langs vejen er der en støjvold beklædt med hybenroser, så udefra får man intet indtryk af pladsens lyksaligheder, og vi blev meget overraskede over hvor dejligt fredeligt og idyllisk der var. Der trængte mildt sagt godt nok til kærlige hænder og knofedt, men vi var begejstrede og hele vejen videre til Ålborg diskuterede vi campingplads. Godt nok fik vi indkøbt nogle fine ketsjere, men de er aldrig kommet i brug, for på hjemvejen diskuteredes stadig camping og vi mente at det hele havde et tilpas skær af realistisk gennemførlighed. Derfor kontaktede vi ejendomsmægleren og inden Sankt Hans, mindre end 14 dage efter venneaftenen var vi blevet campingmutter- og fatter på egen campingplads.

Moderne familieplads

Nu er der jo så gået en hel del år, utroligt som tiden flyver, men vi er stadig glade for beslutningen og føler stor glæde ved det liv man som campingpladsejer har. Campingpladsen har undergået en stor udvikling og fremtræder i dag som en tip top moderne campingplads, helt på forkant med hensyn til faciliteter og aktiviteter.

Trådløst internet på hele pladsen så man kan sidde i sin egen campingvogn og være opkoblet til hele det globale netværk. Ny toiletbygning indrettet med lutter familierum, så der nu er hele tre toiletbygninger, den nye og en næsten ny også med familierum + sauna og solarium, og så den gamle toiletbygning der er nyrenoveret. Nyt minigolf anlæg med tolv baner. Nye enhedspladser, således kan vi nu tilbyde pladser i størrelserne 150, 120 og 100m2 og bortset fra teltpladserne er alle pladser forsynet med el-måler med 10/13 og 16 A, hvor man betaler efter sit forbrug og ikke efter en fast takst som de færreste nogensinde bruger mere end en brøkdel af.

I 2008 mente vi at campingpladsen nok skulle kunne klare at forsyne os med salt til æggene og smør på brødet (fra Ingeborg!), så Strandby Skole måtte herefter klare sig selv. Hvilken dejlig beslutning. Det er lidt af et privilegium at beskæftige sig fuldtids med sin “hobby”.

I 2011 blev bedriften udviddet med kanoudlejning, så nu er vi sørme også blevet “skibsredere” med egen havn: Sindal Marina. Dette skete fordi turistinformationen, drevet af Sindal Udviklingscenter på DSB-stationen, desværre kom i kommunal klemme og måtte lukke.

Vi byggede i foråret 2011 derfor vores gamle information om til en kombineret TURISTINFORMATION og check-in Reception, så turister i området ikke skal gå forgæves. Kommunen har ganske vist lavet turistinformation på biblioteket, men der er ikke åbent for turister ret mange timer, og brochureudvalget er noget sparsomt.

Nye tiltag.

Når det går godt, kan man jo let fristes til at læne sig tilbage og nyde livet. Vi nyder livet, men har ikke lænet os helt tilbage. I 2012 fornyede vi hele el systemet, og lavede nye galvaniserede el standere med digitale målere, på pladserne 21 – 64. Disse målere læses nedefra og op, og det har af og til givet nogle sjove tal når der blev aflæst oppefra.

I 2013 har vi flyttet den store legeplads væk fra området ved siden af det store telt. Herved er hele denne store plads blevet frigjort og vi har her etableret 20 el pladser og et antal ikke strømpladser, hvor vi nu kan tilbyde deltagere på campingtræf at de kan komme til at ligge sammen – og i nærhed af teltet, hvor der ofte er fællesaktiviteter. Vi håber at kunne tiltrække mange forskellige campingklubber.

I 2016 blev vi færdige med vores nye MULTIBANE + at vi også fik en Beach-Volley bane.

I foråret 2017 planlægger vi at lave en ny TARZAN-BANE.

Camper stop – Stellplatz.

Der bliver flere og flere autocampere. Vi har allerede mange autocamper gæster og det er vi glade for. Men vi har også på messer mødt en del autocamper ejere, der ikke føler sig hjemme på campingpladser, hvor de måske ikke har brug for helt den mængde faciliteter der normalt er en del af pakken. Vi har fornemmet at det der er vigtig for disse autocampere er: sikkerhed, brandafstand og befæstet undergrund, samt mulighed for at kunne komme ind før rødvinen åbnes til aftensmaden. Vi har derfor indrettet 10 nye autocamper pladser uden el tilslutning og 20 nye pladser med el-tilslutning, men inde i tryghed bag bommen og med mulighed for at bruge både tømme og fyldefaciliteter samt facilitetsbygningerne. Ligesom vore andre campister benyttes nummerpladeaflæsning så man kan frit køre ind og ud mellem klokken  7 og 22:30. 

ACSI RABAT.

På Sindal Camping Danmark er det muligt at opnå en hel speciel rabat i for- og eftersæson, ved at man ved ankomsten viser sit ACSI-Rabatkort. Denne rabat gælder 2 personer + evt. hund for en overnatning på normalplads inkl. 4 kWh og bad.

SENIOR RABAT 60+

Pensionister og seniorer har god tid og bruger tingene nænsomt. Derfor giver vi en helt speciel rabat når  man er fyldt 60 år. Hele året rundt, bortset fra i juli måned: ved mindst 5 overnatninger:                                                        50% rabat på overnatningsgebyret.

TOPPEN AF DANMARK Lysets Land

Da vi boede i Tversted som ”helt almindelige” mennesker, var vi ikke særligt bevidste om vor egns utroligt mange skønne og unikke tilbud. Mindre end 40 km mod nord Skagen, med den helt specielle atmosfære og ikke mindst lys. Her finder man mindelser om Guldaldermalerne, Ancher Krøjer, Tuxen og Schwartz m.fl. som kan nydes på Skagen Museum og Brøndums Hotel. Den tilsandede kirke og Grenen, Råbjerg Mile, Nordeuropas største vandreklit. Det nye naturmuseum, Skagens Odde, tegnet af Jørn Utzon.

På østkysten det skønne fiskerleje Ålbæk  og videre ned  Jerup og Frederikshavn, med Bangsbomuseet, Ellingå-skibet, kanon og bunkermuseum mm. Herfra kan man også tage en dagtur til Kattegats perle: Læsø. Et besøg der med den guidede bustur vil mase sig ind i den øvre ende af feriens top-ti-liste.

Sæby med de idylliske gader og havn hvor solen hver aften spilles ned til trompettoner.

Vi kunne også fortsætte ad vestkysten hvor Ørnereservatet ligger. En utrolig oplevelse der ikke forglemmes lige med det samme.

Tversted med Danmarks nok kendteste ishus: Den Blå Kiosk, hvor man ubetinget får de største ”Guf-is”, når man nyder den mageløse solnedgang over en af de flotteste strande i Europa. Her også Tversted klitplantage med de skønne vandreture omkring søerne og til Østerklit.

Hirtshals, hvor man på vejen gennem kystplantagen kan stoppe op og se Uggerby Å-skibet, inden man kommer op til Nordsø-museet, der stadig er et besøg værd også her efter den skrækkelige brand, hvor bl.a den populære klumpfisk måtte lade livet. Hirtshals havn med den barske vind der tvinger bølgerne ind over molehovederne, bunkermuseet.

Videre langs vestkysten, Rubjerg Knude, den 60 m høje klit med det tilsandede fyrtårn. Det idylliske vestkystfiskerleje Lønstrup, hvor fiskerbådene trækkes ind og ud fra stranden. Mårup Kirke der stædigt kæmper sin ulige kam mod den truende nedstyrtning.

Løkken med hele det tempofyldte turistmenageri og den brede strand med de små hvide badehuse.

Fårup Sommerland, hele familiens udflugtsmål, inden vi drejer ind i landet og kommer til Ålborg, hovedstaden i Vendsyssel. Her er der det hele Marinemuseum, Tivoliland og Zoo, der er en af de zoologiske haver der har de  flotteste anlæg til dyrene, plus meget meget andet. Den kendte og berygtede Jomfru Ane gade. Restauranter og musiksteder for enhver smag og pengepung.

I og omkring Sindal er der ligeledes mange udflugtsmuligheder og aktivitetsmuligheder. Lige overfor campingpladsen er der indgang til Slotved skov, hvor man kan overraske hjortene hvis man er lidt tyst til fods. Den Gamle kirke, og vagthøj kan nås på en rask vandretur. Vi er jo også byen med de 100 springvand, så der er nok at se på.

Er man til lystfiskeri fås ikke mange skønnere steder end langs Uggerby Å. Fra Hirtshals arrangeres havfiskeri, der er også en håndfuld put-and-take i nærheden. Gider man ikke fiske kan man jo tage en vidunderlig tur på åen i kano, der udlejes på turistbureauet. Det er muligt at sejle helt fra Lørslev og ud til Uggerby. Der kan også lejes cykler, hvis man ikke har medbragt egne. Området heroppe egner sig særdeles godt til cykelture og langs de større veje er der cykelstier. Cykelkort har vi i receptionen. Et godt mål er landbrugsmuseet Højen- Bjørnager, der ligger ved Mosbjerg/Vogn. Og man kan jo køre videre til Tolne Bakker og Skov.

Ikke langt fra Sindal ligger herregården Odden, med Willumsen-samlingen og Hjørring byder på købstadsidyl med gågade og museer.

Selvom vi har store naboer i byerne Frederikshavn og Hjørring, er de bedste og billigste indkøbsmuligheder faktisk her i Sindal, hvor vi foruden en række fine specialbutikker, også har REMA 1000, SUPERLAND og den ny-udvidede og ombyggede SUPERBRUGSEN. Endvidere har vi foruden Q8 tanken, tre hårdt konkurrerende selskaber OK, 1-2-3 og UNO-X, så der altid er diesel og benzin til absolut laveste pris.

Ornitologi – fugle:

Hvis man kan lide fugle – og hvem kan ikke det? er der rig lejlighed til at glæde sig over den mangfoldighed der findes på Sindal Camping. Senest her i juli 2013 havde vi besøg af en hollandsk ornitolog, der gjorde følgende iagttagelser:

Natugle -hornugle – musvåge – flagspætte – grønspætte – rød glente – gransanger – gulspurv – grønirisk – dompap – topmejse – grønsisken – lille korsnæb – spætmejse – sumpmejse – munk – sortmejse – grå fluesnapper – vipstjert – blåmejse. (Der er nogle der mener også at have iagttaget og hørt: Platugler?).

Nu med 4 stjerner:

Som før beskrevet har vi altid opnået 100% på alle fire parametre i Campingrådets Kvalitetsvurdering. Da Campingrådet jo desværre ikke eksisterer mere findes denne kvalitetsvurdering heller ikke mere. Derfor var det en meget stor glæde at vi i efteråret 2019 opnåede at blive opgraderet til fire stjerner af vores brancheorganisation Camping Outdoor Danmark COD.