Ørnereservatet

Ørnereservatet

Oplev naturens vidundere udfolde sig i deres fulde pragt

Helt fra de allerførste tider har mennesket haft helt et specielt forhold til rovfugle. Dette kan opleves i Ørnereservatet, hvor man har helt enestående forevisninger med nogle af de mest facinerende af himlens fugle og blive taget med på en historisk rejse fra klassisk falkonerrytteri og helt frem til den nutidige teknologi.

Opvisninger i det fri.
Ørnereservatet ligger midt i den enestående klit og skov natur der kendetegner området her nordpå i Jylland, tæt på Skagen. Til publikum er der rundt om Ørnereservatets sø indrettet udendørs tribuner hvorfra man kan nyde fuglenes udfoldelser i de storslåede frie omgivelser.

60 minutter i godt selskab.
Forevisninger varer hver gang ca. en time – det kan variere, da det altid foregår på fuglenes præmisser. Her bliver man indført i klassisk falkoneri som det har været praktiseret i verden op gennem historien og frem til i dag. De dygtige og engagerede formidlere tager publikum tæt på de enkelte fugle og deres specielle rovfuglebiologi.

Helt tæt på.
Fugle ses naturligvis i luften, men i Ørnereservatets forevisninger prioriteres det også højt at man er i stand til at bibringe tilskueren en helt fantastisk nærhed med fuglene, når man lader dem gå rundt blandt publikum. Man følger hvordan falkene trænes af falkonerer til hest. Ligeledes ørne trænes på denne måde – og som noget helt unikt, kan opleves ørne der jager i samarbejde med en kørende bil.
Man bliver præsenteret for hele tre forskellige falkearter, alle lynhurtige, og der er fire forskellige ørnearter. Også den helt specielle Lammegrib (der i virkeligheden nok slet ikke er en grib?) + nyheder, både firbenede og bevingede, der tilstadighed arbejdes med.

Ørnereservatet.
Mere end 100 falke og ørne har til huse i Ørneresrvatet, der ligger ca. 20 km syd for Skagen. Ørnereservatet blev startet i 1980 af Frank Wenzel. Efter hans død drives Ørnereservatet videre af hans søn Peter Frank Wenzel. Det kan på det varmeste anbefales at besøge når man er campist på Sindal Camping eller i øvrigt befinder sig i området.