Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium‎

Besøg det største akvarium i Nordeuropa, der i daglig tale kaldes Nordsøoceanariet. En kæmpe oplevelse for hele familien at bevæge sig ind i en verden der foregår under havets overflade. Millioner af forskellige havvæsener, store og små – meget små. Og meget mærkelige – f.eks den fuldstændig forunderlige klumpfisk, der mest af alt ligner et forhistorisk levn – men den svømmer levende rundt, lige for øjnene af os i det kæmpestore akvarium, blandt stimer af alle mulige andre fisk fra hajer til makreller og mange flere.

Kæmpeakvarium

Akvariet rummer ikke mindre en 4.500.000 liter havvand og glasset bag hvilke de mange liter befinder sig er ikke mindre end 42 cm tykke. Selve tanken er oval og måler 22 gange 33 meter.

Aktivt besøg.
Nordsømuseet, som det oprindeligt hed, blev åbnet i 1984 og alene den arkitektoniske oplevelse er besøget værd. Museet gennemgår til stadighed videreudvikling, og her er det naturligvis det oplevelsesmæssige indhold der er fokuspunktet, og man kan let få mange timer til at gå i de spændende omgivelser med mange interaktive installationer og rørebasiner.

Program.
Der er også mange aktive programpunkter dagen igennem, ikke mindst i det store akvarium med dykkere der fodrer klumfiskene og de andre fisk, mens publikum har direkte kontakt og kan stille spørgsmål.

Sælarium.
En del af oplevelsen foregår faktisk over havets overflade – i hvert tilfælde delvist. I det store sælarium kan sælerne følges både over og under havets overflade. Her er også daglige forevisninger.

Legeplads.
I sælområdet finder vi også den store legeplads, der ikke kun er legeplads, men pædagogisk tematiseret med mange spændende aktiviteter. Man kan her bl.a opleve en orkan stående på dækket af en fisketrawler, vandre rundt inde i et hvalskelet og meget mere.

Restaurant.
Sidst, men ikke mindst, er der naturligvis mulighed for at få stillet både sult og tørst. Dels er der mulighed for at spise den medbragte mad, men det findes et dejligt cafeteria med en forrygende havudsigt og så den enestående restaurant, der servere mad i gourmet standard.

Rabat billetter.
A35 Sindal Camping ligger kun ca. 20 km fra Nordsøen Oceanarium. I receptionen sælger vi billetter der ikke blot er billigere, men giver adgang helt uden at skulle stå i kø.