En kanofart på Uggerby Å.

Uggerby Å udspringer i Sterup og er sejlbar fra Ilbro sydøst for Hjørring. Strækningen fra Ilbro til Sindal via Sønderskov er den mindst besejlede del af den godt 46 km lange sejlbare strækning.

Her padler man igennem marker og enge med græssende dyr – en rigtig dansk sejltur på ”landet” og kommer herefter til Sindal – byen i Soldalen!

Book en eller flere kanoer via formularen herunder:

  Sindal Camping - Kanofart på Uggerby Å

  Sindal er bl.a. kendt for sine adskillige springvand, som kan ses i og omkring Centrum. Sindal er en livlig handelsby, og en shopping-tur kunne måske være en ide, hvis man vælger at holde rast på ”Sindal Marina”. Her er masser af muligheder for både at handle, spise, og bruge et par timer på at besøge bl. a. Sindal Mølle, filosoffen Martinus’ Barndomshjem, Gøgsigs Pakhus,  Sindals 2 smukke kirker og meget, meget mere.  Der er cykler til gratis rådighed. Kano Bikes, hvor man indkaster kr. 10,- og får mønten tilbage når cyklen afleveres i stativer igen. Kano Bikes er tilstede på Sindal Camping, på Sindal Marina, på Nørretorv i Sindal, på overnatningspladsen i Mosbjerg og endelig ved Bindslev Gl. Elværk.

  Turen fra Sindal til Uggerby Å’s udløb i Skagerak er mere varieret. Åen snor sig igennem et landskab med flere træer og tættere bevoksning og efter ca. 1½ times padlen fra Sindal, ankommer man til Mosbjerg, hvor der er mulighed for at overnatte på en primitiv lejrplads med shelters, toilet og rindende vand. Det er gratis at bruge brænde til bålet! Pladsen drives af Region Nordjylland. Vendsyssels Historiske Museums to landbrugsejendomme ved Mosbjerg er ligeledes et besøg værd. Husmandsstederne beboes hele sommeren og her arbejdes, som man gjorde det omkring år 1900.

  Videre går det mod Bindslev, hvor man ankommer efter ca. 3 timers sejlads. Også i Bindslev er der mulighed for at overnatte på den primitive lejrplads ved Bindslev Gl. elværk. Elværkets maskinrum er åbent for besøgende, og er man omkring det Gl elværk går turen helt naturligt forbi Laksetrappen, hvor man i foråret kan betragte de springende laks. Bindslev Håndværkermuseum er også et besøg værd.

  A35 Sindal Camping Danmark & Kanoudlejning har et godt tilbud på en god dagsoplevelse i kano på Uggerby Å:

  Pris pr. kano, ved minimum leje af 2 kanoer, er kr. 350,- inkl. Veste, padler og hjemtransport af kanoen uden ekstra gebyr.

  Turen starter fra Sindal Marina før klokken 10 om formiddagen og afsluttes senest klokken 18:00 i Bindslev ved Det gamle Elværk. Den effektive sejltid er ca. 4 timer, så der er god tid til at nyde ophold undervejs. NB! Bestil venligst turen senest dagen før på +45 98936530, info@sindal-camping.dk eller direkte i informationen på campingpladsen.