Erste Schritte und hinweise für den auf am Uggerby Å:

Informationen zur Sicherheit und Aufendhalt am Uggerby Å mache die Reise so behaglich und sicher wie möglich:

Information für angegebene Ruten und Aufendhaltsplätze:

Ilbro:

Am Ortsschild: 

Sønderskov:

Von Sønderskov aus überqueren sie eine Überführung in Richtung Sônderskov weg bis zur Insel.

Sindal:

Der neue ”Sindal Marina” liegt südlich vor Sindal unmiddelbar neben dem Ziegelwerk.

Fahre in Richtung Lendum Süd bis zur Ampelkreuzung im Centrum, dann über die Scheinen ca. 250 mtr. bis zum Kanuschild auf der linken Seite weiter bis zum Kanuparkplatz.

Hier gibt’s auch die Möeglichkeit für primitiv Übernachten im Behindertengerechte “Shelters”.

Mosbjerg:

Am Mosbjerg vorbei kann man einfache Rasten- und Übernachtungsplätze finden, und nach ansprache die Kanus abstellen neben der Wegbrücke in Mosbjerg.

Bindslev:

I Bindslev by må man ikke lægge kanoen på land. To broer passeres og ved Det Gl. Elværk er der ophalingsplads til venstre medstrøms. Se skiltet. Gå gennem træerne og læg kanoen på græsset på den anden side af grusvejen.

NB. mellem Bindslev og Uggerby er der lagt nye stryg (stryg = kunstig gydeplads) ud. Ved det første stryg er der lagt godt 100 ton gydegrus men ingen kampesten. Stryget umiddelbart før Uggerby består af ca. 275 ton gydegrus + en del store kampesten der ligger i venstre side af vandløbet (i nedstrøms retning). Faktisk er der her 3 stryg afbrudt af lidt dybere partier. Ved udgangen af det nederste stryg er strømmen ikke så stærk og det er nemt at sejle venstre om de store kampesten. Her er der nu rigeligt plads til at en kano kan passere, men vær alligevel lidt forsigtige, når I sejler forbi disse stryg og gør det en kano af gangen.

Uggerby:

Ved Uggerby sejles der under to broer inden ophaling efter sidste bro til venstre. Skråningen er stejl, men kanoen skal trækkes op på P-pladsen ved vejen.

Udløb:

På vejen ud til Uggerby Ås udløb i havet passeres først en fiskeplatform for kørestolsbrugere. Herefter sejles under limtræsbroen. Kanoen lægges op til VENSTRE (på Hirtshalssiden) nede på stranden. Letteste kørevej til afhentning af kanogæster på stranden er landevejen fra Tversted til De kommer til et vejskilt, hvorpå der står Uggerby 3 km til højre. Kør helt ned til stranden og ca. 3-3½ km til højre.

Placer altid kanoen med bunden i vejret og placer udstyret under kanoen

Overhold altid ophalingsstedet, da det ellers vil skabe problemer!

God tur og tak for hjælpen.